27 березня 2018р. в Художньому музеї М.Біласа відбулася мистецька зустріч з відомими митцями – поетесою Марією Людкевич та художником Орестом Білоусом.
Перша зустріч – Марії Людкевич з учнями наших трускавецьких шкіл. Марія Людкевич почала писати ще у п’ятому класі, її перший вірш для дітей вийшов друком, коли їй виповнилося 20 років. Тому вона чудово розуміє дитячі емоції ,вражає вмінням захопити дітей та зацікавити поезією і своєю творчістю.
Друга цікава зустріч – з відомим львівським художником Орестом Білоусом. Виставка присвячена 75-літтю від дня народження митця. Художник представив найкращі живописні роботи, створені за останні роки творчої діяльності.Орест Білоус – майстер пейзажу, вільно працює у техніках акварелі, пастелі та олійного малярства, чудовий колорист. Часто творить циклами, повертаючись до тем і місць, які особливо запали в душу. Живопис наче переливається за рамку картини, незважаючи на свою небагатослівність і буденність деталей. Він прагне жити своїм життям. Це – від авторського загостреного відчуття світу. 

 

Хто не знає : Марія Людкевич – українська поетеса, педагог, журналістка. Лауреат численних літературних премій: імені Маркіяна Шашкевича (1997); імені Лесі Українки (2001); міжнародної літературної премії ім. Д. Нитченка (за пропаганду українського слова, 2003); імені Павла Тичини; ім. Ірини Вільде (2010). У 2006 році нагороджена орденом Княгині Ольги III cтупеняє.Є авторкою більше 30 книг, з них — 14 книг для дорослих, інші — для дітей. З 1963 року пані Марія була прийнята у Спілку письменників України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *